Een bijzondere plek op aarde. Iedere jaar reist een groep jongeren uit Nieuwegein naar Frankrijk om met jongeren uit de hele wereld daar een week te verblijven. De reis vindt plaats in de meivakantie zijn. Ook zijn er iedere 2 maanden Taizévieringen in de Dorpskerk in Nieuwegein.

Over de Taizévieringen in de Dorpskerk:

Na de viering met zang, gebed, korte Bijbelteksten en stilte, die ruim een uur duurt, schenken wij koffie en thee in het Geinlicht (de ontmoetingsruimte van onze kerk). Als je de kerk binnenkomt zie je daar het bord “Silence / Stilte”. En dat is eigenlijk ook wat wij vragen: dat het al vóórdat de viering begint rustig wordt in de kerkzaal, omdat dit écht bijdraagt aan de hele verdere Taizéviering. Als je er nooit eerder bij was? Kom het eens ervaTaizeVieringenren, want de praktijk leert ons dat mensen die een keer zijn geweest vaak vaste bezoekers worden. Nee, niet altijd, want het kan natuurlijk zijn dat het je niet aanspreekt. De enige manier om dat voor jezelf te ontdekken is….. juist: een keer komen en het meemaken. Bij binnenkomst krijg je de Taizé gezangenbundel in bruikleen en een liturgie. Met deze hulp wordt je vlekkeloos en moeiteloos door de hele viering geleid. En de liederen? Wel, misschien ken je ze nu nog niet, maar de melodie is bijna altijd erg simpel en omdat het korte herhaalgezangen zijn kan je ze al snel mee neuriën en vervolgens meezingen. Echt waar!! Daarbij helpt óók de goede begeleiding: onze vaste pianist en muzikale leider is Roland Mees (van de Emmauskerk) en hij speelt samen met gitarist Mike van de Weg. Roland heeft ruime Taizé-ervaring en weet dus steeds de muzikale sfeer te vinden die bij een Taizéviering hoort.

Kijk op: www.taizenieuwegein.nl of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook staat informatie over de reis en de diensten kan je vinden op onze facebookpagina van Taizé Nieuwegein.