Wat is er te doen voor kinderen en jongeren? Hier vind u een overzicht van alle activiteiten.

Van kerkdiensten tot geloofsonderwijs, van ontmoeting tot jeugddiaconaat.

Moldavie2Opnieuw is de reis naar Moldavië verplaatst, nu naar de zomer van 2022. We willen dan met een groep jongeren tussen de 15 en 19 jaar ons gaan inzetten voor de kinderen in Zabrenici.

Moldavië is het armste land van Europa, veel kinderen groeien zonder hun ouders en in grote armoede. Youth for Christ heeft in Zabrenici een project opgezet om deze kinderen een betere toekomst te bieden. Het plan is om dit project te helpen bij de uitbreiding van het Day Care Centre. In het Day Care Centre worden de kinderen na school opgevangen voor huiswerkbegeleiding, les in praktische vaardigheden en een warme maaltijd. Daarnaast zal voor ongeveer 30 kinderen een jeugdkamp worden georganiseerd.
Voor het bouwproject, het kinderkamp en de reis is geld nodig. Hiervoor zullen na de zomer van 2021 weer acties worden gevoerd. Voor meer Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Foto: Het day-care centrum zomer 2020

 

Samen met kinderen en jongeren geven we invulling aan het omzien naar de ander. Er zijn diverse acties voor en door jongeren, binnen en buiten de kerk. Heb jij een idee voor een actie, of een goed doel dat je zou willen ondersteunen, laat het ons weten. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Informatie bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tienerdienst

Op de eerste zondag van de maand is er tienerdienst. Voor iedereen vanaf de eerste klas van de middelbare school. Een dienst speciaal voor jou! Met eigen liederen, gesprekken, verwerkingen, bidden en chips.
In verband met de coronamaatregelen kan de tienerdienst online zijn.
Voor actuele info, stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maartje en Remko

 

dichterbijdienstEen kerkdienst ‘door jongeren voor jongeren’. Twee keer per jaar bereiden jongeren van de talentenklas de kerkdienst op zondag voor. Dit zijn diensten met verrassende interacties en veel goede muziek door de Dichterbijband.
De eerst volgende Dichterbijdienst is op 19 december 2021

Voor kinderen van de basisschool leeftijd. Zolang de kerkdiensten vanwege de coronamaatregelen beperkt bezocht mogen worden, is de kinderdienst van 10.15 uur tot 11.00 uur in het Geinlicht. Aanmelden kan elke vrijdagavond voor 21.00 uur bij Hinke Marijke Jellema via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor kinderen van 0-4 jaar tijdens de kerkdiensten.

De eigen plek in het kerkblad voor de jeugd en jongeren.

Zie het artikel Jongeren bij Geloofsonderwijs.

Rock Solid: Snel, interessant en actief. Met steeds een ander thema word je elke keer verrast met fantastische spelen, discussie, de preek van de week en de uitsmijter. Rock Solid is er 1x per maand op de vrijdagvond, we starten rond 19.25 op de jeugdzolder in het Geinlicht. Vrienden en vriendinnen zijn van harte welkom!

Komend seizoen hebben we weer nieuwe programma’s met nieuwe spellen, nieuwe verhalen, nieuwe uitdagingen en nieuwe uitsmijters. We hopen jullie allemaal weer te zien! Dit zijn de data en thema’s:

19 november 2021
17 december 2021
21 januari 2022
18 februari 2022
18 maart 2022
22 april 2022
20 mei 2022
24 juni 2022
15 juli 2022

 

Als je vragen hebt neem contact op met Caroline: 0657936217. Ook voor opgeven RS app groep

Deze avond is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van vijftien plus. De avonden zijn van 20:00 tot ongeveer 22:00 uur op de jeugdzolder van het Geinlicht. Via de app. groep krijg je meer informatie en kun je je aanmelden.

Info: Hanneke van der Wende, Mariët Dorenbos
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het jeugdwerk binnen onze gemeente wordt behartigd door de taakgroep JeugdWerkKoepel (JWK). In de JWK bedenken en organiseren we samen activiteiten voor en door jongeren. Hier vindt de coördinatie plaats en zijn de activiteitengroepen vertegenwoordigd.