Wat is er te doen voor kinderen en jongeren? Hier vind u een overzicht van alle activiteiten.

Van kerkdiensten tot geloofsonderwijs, van ontmoeting tot jeugddiaconaat.

Voor kinderen van 0-4 jaar tijdens de kerkdiensten.

Een bijzondere plek op aarde. Iedere jaar reist een groep jongeren uit Nieuwegein naar Frankrijk om met jongeren uit de hele wereld daar een week te verblijven. De reis vindt plaats in de meivakantie zijn. Ook zijn er iedere 2 maanden Taizévieringen in de Dorpskerk in Nieuwegein.

Elke zondag is de kerk open om iedereen te ontvangen om elkaar te ontmoeten. En wie zorgt daar voor? Juist, de koster.
En jij kan helpen: met voorbereiden voor de kerkdienst en opruimen na de dienst. Het is voor iedereen van 8-14 jaar, voor de dienst om 9.00 tot na dienst ca. 11.30u. Vragen en opgeven kan bij mij: Josien Slingerland-van Harten; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Leuk, als je komt helpen!
 

Samen met kinderen en jongeren geven we invulling aan het omzien naar de ander. Er zijn diverse acties voor en door jongeren, binnen en buiten de kerk. Heb jij een idee voor een actie, of een goed doel dat je zou willen ondersteunen, laat het ons weten. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Informatie bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De eigen plek in het kerkblad voor de jeugd en jongeren.

dichterbijdienstEen kerkdienst ‘door jongeren voor jongeren’. Twee keer per jaar bereiden jongeren van de talentenklas de kerkdienst op zondag voor. Dit zijn diensten met verrassende interacties en veel goede muziek door de Dichterbijband.

Komend seizoen zijn de Dichterbij diensten op:
18 november 2018
en
31 maart 2019
Beide diensten beginnen  om 10.00 uur 

Interkerkelijke wake in de paasnacht.

Tienerdienst

Iedere eerste zondag van de maand een eigen afzonderlijke tienerdienst voor jongeren vanaf de brugklas, met afwisseling van gesprek, spel of iets creatiefs.

Verzorgt de kerstviering voor de jeugd op kerstavond (24 december, om 19.00 uur).

Voor kinderen van de basisschool leeftijd, tijdens elke kerkdienst. Na gezamenlijke start in de kerk gaan we naar onze eigen ruimte om op onze eigen manier met het Bijbelverhaal bezig te zijn.

Eenmaal per jaar wordt er een Kerk- en schooldienst georganiseerd, samen met de protestants-christelijke basisscholen.

Rock Solid: Snel, interessant en actief. Met steeds een ander thema word je elke keer verrast met fantastische spelen, discussie, de preek van de week en de uitsmijter. Rock Solid is de ideale mix van gekke fun met extra inhoud! Mis dit niet en kom met je vrienden en vriendinnen naar Het Geinlicht bij de Dorpskerk. Komend seizoen vullen we weer met acht nieuwe thema’s over onderwerpen die jou aan gaan.
Voor wie:  iedereen vanaf groep acht t/m 14 jaar.

Tijdstip:19.27 – 21.03 uur; hierna kun je nog een half uurtje nababbelen met fris en chips. CU @ Rock Solid.

Wanneer:
13 oktober Startfeest
10 november Dierenleed
8 december Sinterklaas
12 januari Vintage
2 februari Sirkelslag
16 maart Rebels
20 april Open zijn
26 mei Sleep over

 

Als je vragen hebt: Remko of Wytze: 06-41390096 of Josien: 06-31040183; opgeven bij Josien voor de RS app groep: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Zie het artikel Jongeren bij Geloofsonderwijs.

Het jeugdwerk binnen onze gemeente wordt behartigd door de taakgroep JeugdWerkKoepel (JWK). In de JWK bedenken en organiseren we samen activiteiten voor en door jongeren. Hier vindt de coördinatie plaats en zijn de activiteitengroepen vertegenwoordigd.