Wat is er te doen voor kinderen en jongeren? Hier vind u een overzicht van alle activiteiten.

Van kerkdiensten tot geloofsonderwijs, van ontmoeting tot jeugddiaconaat.

Over de Taizévieringen in de Dorpskerk:

Na de viering met zang, gebed, korte Bijbelteksten en stilte, die ruim een uur duurt, schenken wij koffie en thee in het Geinlicht (de ontmoetingsruimte van onze kerk). Als je de kerk binnenkomt zie je daar het bord “Silence / Stilte”. En dat is eigenlijk ook wat wij vragen: dat het al vóórdat de viering begint rustig wordt in de kerkzaal, omdat dit écht bijdraagt aan de hele verdere Taizéviering. Als je er nooit eerder bij was? Kom het eens ervaTaizeVieringenren, want de praktijk leert ons dat mensen die een keer zijn geweest vaak vaste bezoekers worden. Nee, niet altijd, want het kan natuurlijk zijn dat het je niet aanspreekt. De enige manier om dat voor jezelf te ontdekken is….. juist: een keer komen en het meemaken. Bij binnenkomst krijg je de Taizé gezangenbundel in bruikleen en een liturgie. Met deze hulp wordt je vlekkeloos en moeiteloos door de hele viering geleid. En de liederen? Wel, misschien ken je ze nu nog niet, maar de melodie is bijna altijd erg simpel en omdat het korte herhaalgezangen zijn kan je ze al snel mee neuriën en vervolgens meezingen. .

Kijk op: www.taizenieuwegein.nl of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook staat informatie over de reis en de diensten kan je vinden op onze facebookpagina van Taizé Nieuwegein.

Tienerdienst

Op de eerste zondag van de maand is er tienerdienst. Voor iedereen vanaf de eerste klas van de middelbare school. Een dienst speciaal voor jou! Met eigen liederen, gesprekken, verwerkingen, bidden en chips.
In verband met de coronamaatregelen kan de tienerdienst online zijn.

De data voor het komende seizoen zijn:
2 oktober 2022,
6 november 2022,
4 december 2022,
8-januari 2023
5 februari 2023,
5 maart 2023
2 april 2023
7 mei 2023
4 juni 2023
2 juli 2023


Voor actuele info, stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maartje en Remko

 

dichterbijdienstEen kerkdienst ‘door jongeren voor jongeren’. Twee keer per jaar bereiden jongeren van de talentenklas de kerkdienst op zondag voor. Dit zijn diensten met verrassende interacties en veel goede muziek door de Dichterbijband.
De Dichterbijdiensten voor komend seizoen zijn 27 november 2022 en 12 maart 2023

Voor kinderen van de basisschool leeftijd. De kinderdienst start elke zondagmorgen vanuit de kerkdienst. Samen met de leiding ga je naar de jeugdzolder in het Geinlicht en luister je naar het bijbelverhaal. Ook doe je leuke activiteiten. Voor het slotlied kom je weer terug in de kerkzaal. Vragen? Neem even contact op met Hinke Marijke Jellema via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor kinderen van 0-4 jaar tijdens de kerkdiensten.

De eigen plek in het kerkblad voor de jeugd en jongeren.

Zie het artikel Jongeren bij Geloofsonderwijs.

Rock Solid: Snel, interessant en actief. Met steeds een ander thema word je elke keer verrast met fantastische spelen, discussie, de preek van de week en de uitsmijter. Rock Solid is er 1x per maand op de vrijdagvond, we starten rond 19.25 op de jeugdzolder in het Geinlicht. Vrienden en vriendinnen zijn van harte welkom!

Komend seizoen hebben we weer nieuwe programma’s met nieuwe spellen, nieuwe verhalen, nieuwe uitdagingen en nieuwe uitsmijters. We hopen jullie allemaal weer te zien! Dit zijn de data en thema’s:
7 oktober 2022
11 november 2022
9 december 2022
13 januari 2023
10 februari 2023
10 maart 2023
14 april 2023
12 mei 2023
9 juni 2023

 Als je vragen hebt neem contact op met Caroline: 0657936217. Ook voor opgeven RS app groep

Deze avond is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van vijftien plus. De avonden zijn van 20:00 tot ongeveer 22:00 uur op de jeugdzolder van het Geinlicht. Via de app. groep krijg je meer informatie en kun je je aanmelden.

Info: Hanneke van der Wende, Mariët Dorenbos
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het jeugdwerk binnen onze gemeente wordt behartigd door de taakgroep JeugdWerkKoepel (JWK). In de JWK bedenken en organiseren we samen activiteiten voor en door jongeren. Hier vindt de coördinatie plaats en zijn de activiteitengroepen vertegenwoordigd.