Wat is er te doen voor kinderen en jongeren? Hier vind u een overzicht van alle activiteiten.

Van kerkdiensten tot geloofsonderwijs, van ontmoeting tot jeugddiaconaat.

Datum

activiteit

doelgroep

 

4-10-2020

Start Jongste talentenklas

12-14

vieren

4-10-2020

Tienerdienst

middelbare school

ontmoeten

9-10-2020

Start Oudste talentenklas

14-16

leren

20-10-2020

Start Thee bij de dominee

16+

dienen

1-11-2020

Tienerdienst

middelbare school

 

15-11-2020

Dichterbij Dienst

alle leeftijden

 

20-11-2020

Sirkelslag kids

groep 5-8 basisschool

 

6-12-2020

Tienerdienst

middelbare school

 

Een bijzondere plek op aarde. Iedere jaar reist een groep jongeren uit Nieuwegein naar Frankrijk om met jongeren uit de hele wereld daar een week te verblijven. De reis vindt plaats in de meivakantie zijn. Ook zijn er iedere 2 maanden Taizévieringen in de Dorpskerk in Nieuwegein.

zabreninci 20200717 JeugdpaginaHelaas is vorige week bericht ontvangen dat de vrijwilligersreis naar Moldavië ook in de herfstvakantie niet door kan gaan. Qua reisadvies stond Moldavië nog steeds op oranje, maar ook de organisatie daar heeft aangegeven dat de situatie te risicovol is. De corona besmettingen stijgen en de gezondheidszorg is slecht georganiseerd. Dit maakt het in de eerste plaats zorgelijk voor de mensen daar.
In mei is deze vrijwilligersreis verplaatst naar de herfstvakantie, met de verwachting dan te kunnen helpen met de bouw van het daycare centrum en een aantal leuke activiteiten voor de kinderen te kunnen organiseren. René en Liesbeth Zubcevic wilden als nieuwe reisbegeleiders mee en waren er ook weer een aantal nieuwe activiteiten opgezet. We willen iedereen hartelijke bedanken die ons ook in de afgelopen periode heeft gesteund.

We gaan met elkaar bespreken wat we nu verder gaan doen en houden u op de hoogte.
De nog aangekondigde, geplande activiteiten, zoals de sponsorloop op 6 september en de fietstocht 20 september gaan niet door.

Celine, Gillian, Mirthe, Myrddin, Nijs, Ronan en Vincent

 

Samen met kinderen en jongeren geven we invulling aan het omzien naar de ander. Er zijn diverse acties voor en door jongeren, binnen en buiten de kerk. Heb jij een idee voor een actie, of een goed doel dat je zou willen ondersteunen, laat het ons weten. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Informatie bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke zondag is de kerk open om iedereen te ontvangen om elkaar te ontmoeten. En wie zorgt daar voor? Juist, de koster. En jij kan helpen: met voorbereiden voor de kerkdienst en opruimen na de dienst. Het is voor iedereen van 8-14 jaar, voor de dienst om 9.00 tot na dienst ca. 11.30u. Vragen en opgeven kan bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Leuk, als je komt helpen!
 

Tienerdienst

Op de eerste zondag van de maand is er tienerdienst. Voor iedereen vanaf de eerste klas van de middelbare school. Een dienst speciaal voor jou! Met eigen liederen, gesprekken, verwerkingen, bidden en chips.

Maartje en Remko

 

dichterbijdienstEen kerkdienst ‘door jongeren voor jongeren’. Twee keer per jaar bereiden jongeren van de talentenklas de kerkdienst op zondag voor. Dit zijn diensten met verrassende interacties en veel goede muziek door de Dichterbijband.

Voor kinderen van de basisschool leeftijd, tijdens elke kerkdienst. Na gezamenlijke start in de kerk gaan we naar onze eigen ruimte om op onze eigen manier met het Bijbelverhaal bezig te zijn.

Voor kinderen van 0-4 jaar tijdens de kerkdiensten.

Kerstviering op kerstavond voor iedereen en in het bijzonder voor de jeugd.

De eigen plek in het kerkblad voor de jeugd en jongeren.

Zie het artikel Jongeren bij Geloofsonderwijs.

Rock Solid: Snel, interessant en actief. Met steeds een ander thema word je elke keer verrast met fantastische spelen, discussie, de preek van de week en de uitsmijter. Rock Solid is er 1x per maand op de vrijdagvond, we starten rond 19.25 op de jeugdzolder in het Geinlicht. Vrienden en vriendinnen zijn van harte welkom!

Komend seizoen hebben we weer nieuwe programma’s met nieuwe spellen, nieuwe verhalen, nieuwe uitdagingen en nieuwe uitsmijters. We hopen jullie allemaal weer te zien! Dit zijn de data en thema’s:

16 Oktober 2020 - Presteren
13 november 2020 - Sint
18 december 2020 - Kerst
15 januari 2021 - Gezond eten
5 februari 2021 - Sirkelslag
19 februari 2021 - Namen van God
19 maart 2021 - Lifehacks
16 april 2021 - Open zijn
28 of 29 mei 2021 – Afsluiting seizoen

Als je vragen hebt neem contact op met Caroline: 0657936217. Ook voor opgeven RS app groep

Voor de komende periode zijn er chill avonden gepland. Deze avond is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van vijftien plus. De avonden zijn van 20:00 tot ongeveer 22:00 uur op de jeugdzolder van het Geinlicht. Via de app. groep krijg je meer informatie en kun je je aanmelden, maar je bent ook zo welkom.

Info: Mariët Dorenbos of Hanneke Ham
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het jeugdwerk binnen onze gemeente wordt behartigd door de taakgroep JeugdWerkKoepel (JWK). In de JWK bedenken en organiseren we samen activiteiten voor en door jongeren. Hier vindt de coördinatie plaats en zijn de activiteitengroepen vertegenwoordigd.