Wat is er te doen voor kinderen en jongeren? Hier vind u een overzicht van alle activiteiten.

Van kerkdiensten tot geloofsonderwijs, van ontmoeting tot jeugddiaconaat.

Een bijzondere plek op aarde. Iedere jaar reist een groep jongeren uit Nieuwegein naar Frankrijk om met jongeren uit de hele wereld daar een week te verblijven. De reis vindt plaats in de meivakantie zijn. Ook zijn er iedere 2 maanden Taizévieringen in de Dorpskerk in Nieuwegein.

Van 14 juli tot 25 juli 2020 gaan 7 jongeren met twee begeleiders naar Moldavie.
In het dorp Zabrenici gaan ze, samen met lokale bouwvakkers, aan de slag met de uitbouw van het Day Care Centre. Zo kunnen daar in de toekomst meer kinderen een warme maaltijd komen eten en is er meer ruimte voor huiswerkbegeleiding en activiteiten zoals bijbelstudie en weerbaarheidstraining. Daarnaast organiseren we een kinderkamp met veel sport, spel en verhalen uit de bijbel.
Voor meer informatie zie https://ikdoemee.lst.nl/2020-PGNN/
Voor vragen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Samen met kinderen en jongeren geven we invulling aan het omzien naar de ander. Er zijn diverse acties voor en door jongeren, binnen en buiten de kerk. Heb jij een idee voor een actie, of een goed doel dat je zou willen ondersteunen, laat het ons weten. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Informatie bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke zondag is de kerk open om iedereen te ontvangen om elkaar te ontmoeten. En wie zorgt daar voor? Juist, de koster. En jij kan helpen: met voorbereiden voor de kerkdienst en opruimen na de dienst. Het is voor iedereen van 8-14 jaar, voor de dienst om 9.00 tot na dienst ca. 11.30u. Vragen en opgeven kan bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Leuk, als je komt helpen!
 

Tienerdienst

Op de eerste zondag van de maand is er tienerdienst. Voor iedereen vanaf de eerste klas van de middelbare school. Een dienst speciaal voor jou! Met eigen liederen, gesprekken, verwerkingen, bidden en chips.
De data van dit seizoen:

1 mrt, 5 apr, 7 jun, 5 jul

Maartje en Remko

 

dichterbijdienstEen kerkdienst ‘door jongeren voor jongeren’. Twee keer per jaar bereiden jongeren van de talentenklas de kerkdienst op zondag voor. Dit zijn diensten met verrassende interacties en veel goede muziek door de Dichterbijband.

Dit seizoen zijn de diensten op:

  8 maart        2020
De diensten beginnen om 10.00 uur 

Voor kinderen van de basisschool leeftijd, tijdens elke kerkdienst. Na gezamenlijke start in de kerk gaan we naar onze eigen ruimte om op onze eigen manier met het Bijbelverhaal bezig te zijn.

Voor kinderen van 0-4 jaar tijdens de kerkdiensten.

Eenmaal per jaar wordt er een Kerk- en schooldienst georganiseerd, samen met de protestants-christelijke basisscholen.

Kerstviering op kerstavond voor iedereen en in het bijzonder voor de jeugd.

De eigen plek in het kerkblad voor de jeugd en jongeren.

Zie het artikel Jongeren bij Geloofsonderwijs.

Rock Solid: Snel, interessant en actief. Met steeds een ander thema word je elke keer verrast met fantastische spelen, discussie, de preek van de week en de uitsmijter. Rock Solid is de ideale mix van gekke fun met extra inhoud! Mis dit niet en kom met je vrienden en vriendinnen naar Het Geinlicht bij de Dorpskerk.

Komend seizoen hebben we weer nieuwe programma’s met nieuwe spellen, nieuwe verhalen, nieuwe uitdagingen en nieuwe uitsmijters. We hopen jullie allemaal weer te zien. Vanaf groep 8.

Vrijdagavond starten we om 19.27 op de zolder van het Geinlicht. Neem vooral vrienden en vriendinnen mee!

De komende data zijn:
14 februari         Muziek
13 maart        David
17 april            Social media
15 mei            EindfeestTijdstip:19.27 – 21.03 uur.

CU @ Rock Solid.

Als je vragen hebt: Wytze: 06-41390096. Ook voor opgeven RS app groep

Voor de komende periode zijn er chill avonden gepland. Deze avond is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van vijftien plus. De avonden zijn van 20:00 tot ongeveer 22:00 uur op de jeugdzolder van het Geinlicht. Via de app. groep krijg je meer informatie en kun je je aanmelden, maar je bent ook zo welkom.

Info: Mariët Dorenbos of Hanneke Ham
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het jeugdwerk binnen onze gemeente wordt behartigd door de taakgroep JeugdWerkKoepel (JWK). In de JWK bedenken en organiseren we samen activiteiten voor en door jongeren. Hier vindt de coördinatie plaats en zijn de activiteitengroepen vertegenwoordigd.