Geloofsonderwijs 2019-2020

Basiscatechese en Talentenklassen

Binnen onze gemeente vinden wij het belangrijk dat jongeren een vertrouwde plek met leeftijdsgenoten hebben, waar niet wordt geoordeeld en je gewaardeerd wordt om wie je bent.
We vinden het ook belangrijk dat jongeren leren over geloven en kerk. Niet het geloof van ‘moeten en niet mogen’. Maar ongedwongen, open geloof dat je kan helpen omgaan met wat er in je leven op je af komt.
Daarom organiseert onze kerk Basiscatechese, Talentenklassen en "op de Thee bij de dominee".

Basiscatechese (10-12 jaar):
Voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool is er ‘basiscatechese’. Een uurtje op de dinsdagmiddag waarin zij op een gezellige en actieve manier basiskennis opdoen over geloof, de kerk en de Bijbel. Elk jaar zijn er twee blokken van zeven middagen, van 16.00-17.00 uur in ’t Geinlicht.
De bijeenkomsten worden geleid door dominee Inge Hoek. Informatie en opgave bij ds. Inge Hoek: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Talentenklassen (12-14 jaar en 15-16 jaar):
Voor jongeren van 12-16 jaar zijn er de talentenklassen. Eens in de twee weken een uur in de avond, met een actueel programma dat geloof dichtbij jongeren brengt en jongeren dichter bij elkaar. Zo gaan ze in gesprek met mensen voor wie geloof belangrijk is. Voorbeelden van het programma zijn: de handen uit de mouwen steken voor een goed doel (‘Serious Request’), kijken naar de ‘Passion’ en leren wat Pasen betekent, een zaterdagavond op stap gaan naar ‘The Night of Light’ in de Dom en het organiseren van hun eigen kerkdienst met band. We maken daarbij gebruik van moderne werkvormen van de Protestantse Kerk in Nederland.
Elk jaar zijn er twaalf bijeenkomsten, geleid door ervaren vrijwilligers uit de kerk die hart hebben voor jongeren en goed kunnen luisteren.

Op de thee bij de dominee (16+):
Met een pot thee op tafel, interessante en open gesprekken met de dominee Hester de Rivecourt en met elkaar over wat je nu eigenlijk zelf gelooft. Wie wil kan aan het eind van deze bijeenkomsten belijdenis doen.

Wil je na 22 september toch graag meedoen aan basiscatechese, talentenklassen of "op de thee bij de dominee", dan kan dat natuurlijk ook. Stuur een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en je krijgt antwoord waar en wanneer de bijeenkomsten plaatsvinden.