Blijven leren in geloof is belangrijk voor jong en oud. Daarom vindt u op deze pagina alle vormen van catechese, scholing en vorming.
Voor verschillende leeftijdsgroepen van kinderen en jongeren is er een aanbod.

Voor volwassenen is er een uitgebreid aanbod van cursussen, lezingen, bezinningsbijeenkomsten, boekbesprekingen, gesprekken, tentoonstellingen, wandelingen, excursies en reizen. Met als doel: verdieping van geloof, verdieping van kennis en verdieping van ontmoetingen. Het zijn activiteiten op het snijvlak van kerk en samenleving over geloven, zingeving en eigentijdse theologie in cultuur, Bijbel en actuele thema’s.
Veel van de genoemde activiteiten worden georganiseerd door de taakgroep Ontmoeten en Bezinnen (voorheen: Vorming en Toerusting) vaak in samenwerking met andere taakgoepen en/of kerken. De activiteiten zijn zowel toegankelijk voor gemeenteleden als voor mensen van buiten de gemeente. Ze worden aangekondigd op de pagina Actueel. Ieder half jaar wordt het programma van de taakgroep gepubliceerd in het kerkblad Onderweg en op de website. Dit jaar is er geen apart programma in verband het 200-jarig bestaan van de Dorpskerk.

Meer informatie over het programma uit de Rank gemeente in Nieuwegein Zuid kunt u vinden in hun programma

Degene die belijdenis van het geloof wil afleggen, kan contact opnemen met een van de predikanten.