Blijven leren in geloof is belangrijk voor jong en oud. Daarom vindt u op deze pagina alle vormen van catechese, scholing en vorming.
Voor verschillende leeftijdsgroepen van kinderen en jongeren is er een aanbod.

Voor volwassenen is er een uitgebreid aanbod van cursussen, lezingen, bezinningsbijeenkomsten, boekbesprekingen, gesprekken, tentoonstellingen, wandelingen, excursies en reizen. Met als doel: verdieping van geloof, verdieping van kennis en verdieping van ontmoetingen. Het zijn activiteiten op het snijvlak van kerk en samenleving over geloven, zingeving en eigentijdse theologie in cultuur, Bijbel en actuele thema’s.
Veel van de genoemde activiteiten worden georganiseerd door de taakgroep Ontmoeten en Bezinnen (voorheen: Vorming en Toerusting) vaak in samenwerking met andere taakgoepen en/of kerken. De activiteiten zijn zowel toegankelijk voor gemeenteleden als voor mensen van buiten de gemeente. Ze worden aangekondigd op de pagina Actueel. Het programma van de taakgroep gepubliceerd in het kerkblad Onderweg, in de weekinfo en op de website.

Geloofsonderwijs 2022-2023

Basiscatechese en Talentenklassen
Binnen onze gemeente vinden wij het belangrijk dat jongeren een vertrouwde plek met leeftijdsgenoten hebben, waar niet wordt geoordeeld en je gewaardeerd wordt om wie je bent.
We vinden het ook belangrijk dat jongeren leren over geloven en kerk. Niet het geloof van ‘moeten en niet mogen’. Maar ongedwongen, open geloof dat je kan helpen omgaan met wat er in je leven op je af komt.
Daarom organiseert onze kerk Basiscatecheseen en Talentenklassen.

Basiscatechese (10-12 jaar):
Voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool is er ‘basiscatechese’. Een uurtje op de maandagmiddag waarin zij op een gezellige en actieve manier basiskennis opdoen over geloof, de kerk en de Bijbel. Elk jaar zijn er twee blokken van zeven middagen, van 16.00-17.00 uur in ’t Geinlicht.
De bijeenkomsten worden geleid door dominee Inge Hoek. Informatie en opgave bij ds. Inge Hoek: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Talentenklassen (12-14 jaar en 15-16 jaar):
Voor jongeren van 12-16 jaar zijn er de talentenklassen. Eens in de twee weken een uur in de avond, met een actueel programma dat geloof dichtbij jongeren brengt en jongeren dichter bij elkaar. Zo gaan ze in gesprek met mensen voor wie geloof belangrijk is. Voorbeelden van het programma zijn: de handen uit de mouwen steken voor een goed doel, kijken naar de ‘Passion’ en leren wat Pasen betekent en het organiseren van hun eigen kerkdienst met band. We maken daarbij gebruik van moderne werkvormen van de Protestantse Kerk in Nederland.
Elk jaar zijn er twaalf bijeenkomsten, geleid door ervaren vrijwilligers uit de kerk die hart hebben voor jongeren en goed kunnen luisteren.

Wil je na september 2022 toch graag meedoen aan basiscatechese of de talentenklassen, dan kan dat natuurlijk ook. Stuur een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en je krijgt antwoord waar en wanneer de bijeenkomsten plaatsvinden.

 

Voor cursussen, gesprekken, boekbesprekingen, filmavonden, bezinningsweekenden in een klooster, uitstapjes naar musea en concerten: zie de pagina Actueel.

Wie belijdenis van het geloof wil afleggen, kan contact opnemen de predikant.