Hier vindt u activiteiten in het teken van het omzien naar elkaar (pastoraat), de zorg voor anderen (diaconaat), gemeenteopbouw en ontmoeting. Veel activiteiten zijn voor iedereen, sommige van en voor jongeren of ouderen.
Activiteiten voor kinderen en jongeren vind u ook op de jeugdpagina, de eerstkomende activiteiten staan ook op de pagina actueel. Informatie over kerkdiensten en over geloofsonderwijs (vorming & toerusting en catechese), vindt u op de betreffende pagina’s.

Jaarlijks wordt in het Hemelvaartweekend een kampeerweekend georganiseerd waaraan een grote groep gemeenteleden, jong en oud, gezinnen en alleenstaanden deelneemt.

Voor meer informatie, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

In het Geinlicht (naast de Dorpskerk) is bijna elke maand een ouderenmiddag: deĀ  tweede woensdag van de maand van 14.30 - 16.30 uur, behalve in juni, juli en augustus. Het zijn hele gezellige middagen met een afwisselend programma.
Soms komt er een spreker, soms is er bijvoorbeeld een kwis of bloemschikken. Met Kerst en Pasen hebben we een viering; met Pasen gevolgd door een broodmaaltijd.

Zowel in 't Geinlicht als in buurtcentrum De Boog worden maaltijden georganiseerd door vrijwilligers uit onze gemeente samen met vrijwilligers uit de Nicolaaskerk. In De Boog werken ook vrijwilligers van het buurtcentrum mee. De nadruk bij deze maaltijden ligt op het onderlinge contact, maar dat betekent niet dat de kwaliteit van het eten van ondergeschikt belang is. Tijdens de gesprekken krijgt u een goede maaltijd voorgezet. U dient zich wel tijdig aan te melden.

Kerk in Actie Buitenland is een taakgroep van onze gemeente. Wij willen de gemeente betrekken bij diaconale activiteiten wereldwijd.
Dit doen wij door mee te werken aan speciale diensten en door het voeren van acties. Wij doen dit altijd samen met Kerk in Actie. Dit is de landelijke organisatie van de protestantse kerk. Kerk in Actie werkt samen met allerlei partner kerken en diaconale organisatie wereldwijd.
Kerk in Actie Buitenland richt zich vooral op Afrika, Azië, en Zuid-Amerika.
Van 2021-2023 voeren wij actie voor Colombia. Wij vragen aandacht in een aantal diensten en schrijven stukken in de onderweg en voor de website. Daarnaast collecteren we via de Kerk in Actie/Diaconie collectes. Op de volgende pagina's kunt u meer lezen over dit project.

In onze gemeente zijn enkele koren actief. Te weten Singing Source, Vocale en For Ever Young. Elk koor geeft een unieke bijdrage aan de erediensten.

Singing Source

Singing Source

Singing Source is een Christelijke Zangvereniging en ontleent haar naam aan het kerkelijk centrum De Bron(Zingende Bron).

Enkele keren per jaar zingen wij in de eredienst in de Dorpskerk of het St. Antonius Ziekenhuis. Op verzoek zingen wij ook in andere kerken. Iedereen die graag wil zingen, is van harte welkom. We repeteren iedere donderdagavond van 20:00 - 22:00 uur in de Dorpskerk.
Heb je belangstelling? Kom dan gerust eens luisteren of direct meezingen tijdens een repetitie. Zie ook: www.singingsource.nl.
Nadere informatie is verkrijgbaar bij Martine Onderdijk 06-30989858

Vocale

Vocale is een zanggroep die vier á vijf maal per jaar meewerkt aan de eredienst in de Dorpskerk. We repeteren in de Dorpskerk op drie woensdagavonden voorafgaande aan de dienst. Vocale ziet zich met name als ondersteuning van de gemeentezang. Ons motto is "uit de gemeente, voor de gemeente". Dirigent is Jaap Oudesluijs, tel. 030-2730198.

Projectkoor

Een paar maal per jaar wordt bij een bijzondere dienst of gelegenheid meegewerkt door een projectkoor. Iedereen die zin heeft om mee te zingen kan meedoen. In "Onderweg", de weekinformatie en op deze website kunt u meer lezen wanneer een projectkoor bij elkaar komt.