Frank BothoffFrank Bothoff is koster, maar vooral de technische man achter de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

"Kerktelefoon heeft niet meer zoveel met de telefoon of de KPN te maken", vertelt Frank: "maar het begrip bestaat nog steeds, het meeluisteren met de kerkdienst in je eigen kerk." De techniek heeft niet stilgestaan. "Tegenwoordig gaat het via internet. De meeste mensen maken nu gebruik van hun bestaande internetverbinding waardoor er geen (extra) kosten meer zijn. Voor mensen zonder internet zoeken we naar oplossingen die niet meer dan enkele euro's per maand kosten. En wij komen gratis langs."

Frank vindt het jammer, dat maar zo weinig mensen gebruik maken van kerktelefoon. "Het is toch fijn om als je jarenlang naar de kerk bent gegaan op deze manier bij de gemeente betrokken te blijven." Overigens is kerktelefoon niet alleen bedoeld voor ouderen die niet meer naar de kerk kunnen komen. Ook gemeenteleden die tijdelijk niet mobiel zijn, kunnen een aansluiting krijgen. "Vandaag plaatsen we zelfs een kastje in het Hospice", zegt Frank.

Kerktelefoonluisteraars krijgen wekelijks de kerkdienst te horen. Het geluid van de audio installatie in de kerk wordt internet opgezonden en zo komt de dienst naar de luisteraar thuis. "Het is veel persoonlijker dan een dienst op televisie", vindt Frank, die zich graag nuttig maakt in de kerk. "Ik ben van huis uit gelovig, maar heb geen gaven op pastoraal gebied. Op deze manier zet ik mijn talenten in voor de gemeente." Hij geeft de luisteraars nog graag een tip mee: "Meld het als er storingen zijn. Dan verhelpen we het zo spoedig mogelijk."

(Tekst en foto: Sietske Gerritsen)

Wilt u kerktelefoon aanvragen, klik dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..