Lekker samen fietsen en veel zien en horen

De Werkgroep Groenekerk en de Taakgroep Ontmoeten en Bezinnen organiseren met Samen Duurzaam Nieuwegein en Bloeiend Nieuwegein een prachtige leerzame fietstocht!
Start 21 mei om 10.00 uur vanaf de Dorpskerk, Nedereindseweg 1, om ca. 12.00 uur sluiten we op hetzelfde adres af, met een kop koffie of thee.

Klimaatverandering is er al
Extreme hitte, droogte, maar ook overstromingen, komen in Nederland steeds vaker voor. We moeten dus maatregelen nemen tegen de gevolgen en daarmee tegelijkertijd de natuur herstellen.
In Nieuwegein gebeurt al veel maar je herkent het soms niet gemakkelijk.


Verborgen parels zichtbaar maken

De Klimaatfietstocht leidt je in ongeveer twee uren langs een aantal van de genomen maatregelen. Je zult zien dat veel maatregelen niet alleen effect hebben op het aanpassen aan de klimaatverandering, maar ook positief zijn voor de biodiversiteit. 

Je hoort tijdens de tocht dat veel Nieuwegeinse vrijwilligers(organisaties) actief zijn voor duurzame ontwikkeling, een veelomvattend thema, van onze stad.

We willen iedereen graag kennis laten maken met deze initiatieven. We zien tijdens de tocht bijvoorbeeld bestrijding van hittestress, grote bloemenperken, duurzame buurttuin, klimaatplein en Natuurkwartier. We starten met een korte inleiding en onderweg stappen we regelmatig af om een korte toelichting te geven.

Aanmelden
Geef je op voor deze fietstocht via een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., o.v.v. je naam en het aantal personen. De fietstocht start om 10.00 uur bij het Geinlicht, Nedereindseweg 1.
Het kan natuurlijk zijn dat de weersvoorspelling echt slecht is. Als we de fietstocht niet door laten gaan i.v.m. het weer, laten we dat uiterlijk vrijdagmiddag 20 mei per e-mail weten. Bij een beetje dreiging gaat het gewoon door.
Het maximaal aantal deelnemers is ca. 20. Indien er meer inschrijvingen zijn, zullen we kijken of we nog een tocht kunnen organiseren, bijvoorbeeld op 22 mei. Heb je nog vragen, stuur dan even een mailtje.