2017 09 TaizévieringWij van de Taizé werkgroep Nieuwegein zijn dringend op zoek naar versterking. De laatste tien jaar hebben wij (Jaap, Adriaan en Lianda) de Taizévieringen in de dorpskerk voorbereid, maar nu is het moment gekomen dat Jaap ons gaat verlaten. 


Voor wie het begrip Taizéviering niet kent: Taizé is een kloostergemeenschap in Frankrijk, opgericht in de onrustige jaren ’40 van de vorige eeuw voor jongeren door een toen jonge Zwitserse predikant (Frère Roger), om hen te tonen dat naastenliefde, saamhorigheid, zang, stilte en gebed krachtiger zijn dan extremistisch gedachtengoed (destijds was het Nazisme een groot probleem). Wij houden gebedsvieringen in de stijl zoals ze daar gehouden worden. Als werkgroepleden bereiden wij elke twee maanden zo’n viering voor. We zoeken bijbelteksten en liederen uit en zetten die op papier. Dit kost ons doorgaans een uurtje.
De vieringen zelf vinden plaats op de derde zaterdag van de oneven maanden (met uitzondering van de vakantiemaand juli). In november is dit de tweede zaterdag! Voorafgaand aan de viering dient één en ander te worden klaargezet, meestal zijn we dan om 18.15u aanwezig. Na de viering wordt er koffie en thee geserveerd aan de gasten en worden alle spullen weer opgeruimd. Doorgaans zijn we tegen 21.15u weer klaar.
Lijkt het je leuk om samen met ons de vieringen voor te bereiden? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..