Dit is een herhaalde oproep. De werkgroep die in de Dorpskerk de Taizévieringen organiseert is naarstig op zoek naar een pianist(e) die bereid is om de vieringen te begeleiden, samen met onze klarinettist en onze gitarist (je staat er dus niet alleen voor). Financiële vergoeding kunnen wij niet geven, wij zijn allemaal vrijwilligers, maar wel waardering en mooie Taizévieringen.

De vieringen duren ca. 1 uur en we organiseren ongeveer elke 2 maanden een viering (niet in de zomer). Als de positieve Corona ontwikkelingen doorzetten hopen we dat het mogelijk wordt om op zaterdag 25 september weer samen te komen bij een Taizéviering.

Aanmelden en/of meer informatie bij:

Lianda Elberse (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Jaap Filius (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Taizé is in de onrustige jaren ’40 van de vorige eeuw opgericht voor jongeren door een toen jonge Zwitserse predikant (Frère Roger), om hen te tonen dat naastenliefde, saamhorigheid, zang, stilte en gebed krachtiger zijn dan extremistisch gedachtengoed (destijds was het Nazisme een groot probleem).
De Taizéwerkgroep bereidt ca. 1 maand voor elke viering de liturgie voor en verstuurt die dan z.s.m. naar de musici zodat die zich kunnen voorbereiden. De viering zelf begint om 19.30u, maar de werkgroepleden zijn vanaf ongeveer 18.30u in de kerk om alles gereed te maken en de musici zijn veelal ook al ruim op tijd (meestal rond 18.45u). Voor de bezoekers gaat de kerk om 19.15u open.
Zowel de Taizéwerkgroep als de musici doen dit vrijwillig en onbetaald, maar het is echt heel leuk om te doen. Mooi ook om op deze wijze af en toe op een andere manier kerkdienst te vieren. De Taizéviering duurt ongeveer even lang als een kerkdienst en we zingen doorgaans 10-12 Taizéliederen en 2 acclamaties bij het gebed en de voorbeden (plus nog een aantal liederen op verzoek na de zegen als daar verlangen naar is bij de aanwezigen). De praktijk is dat de musici en de werkgroepleden kerk meestal rond 21.15-21.30u verlaten.