201014VerhalenVanLiefdeOp 7 december vindt om 20:00 uur de tweede bijeenkomst boekbespreking plaats om 20:00. Ook deze bijeenkomst wordt digitaal gehouden. Kijk vanaf 19:55 via Live Kijken op deze website.

Padraig O Tuama is dichter en theoloog en woont in Belfast. In die stad deed hij intensieve ervaring op met conflictverwerking. Zijn boek “Verhalen van liefde en alles wat schuurt” laat zich niet lezen als een betoog of een analyse, maar als een gedicht of als een gebed.
 

Niet alleen wat hij zegt, maar ook hoe hij zich theologisch uitspreekt is anders dan de meeste theologen doen. Met vragen en twijfels, met ervaringen en gedachten, en vooral met verhalen. Hij bouwt geen luchtdicht theologisch kasteel, maar meer een hutje waar het licht invalt. En al doende stimuleert hij de lezer tot eigen reflecties en nieuwe geloofservaringen in het eigen bouwsel van verhalen over leven en geloven.

Een boek dat uitnodigt om eigen levenservaring met geloof te verbinden, eigen verhalen te delen met anderen, niet als uitwisseling van standpunten maar als begin echte ontmoeting.

Het lijkt me fijn om dat samen te proberen. We doen dat door maandelijks een hoofdstuk te lezen en er ieder voor zich eigen reflecties bij te schrijven en een enkele vraag te beantwoorden. Dat delen we per mail met elkaar. Vervolgens hebben we contact in levende lijve of digitaal, in overleg met de deelnemers.

Het is wenselijk het boek aan te schaffen. Opgave bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.