201014VerhalenVanLiefde

Padraig O Tuama is dichter en theoloog en woont in Belfast. In die stad deed hij intensieve ervaring op met conflictverwerking. Zijn boek “Verhalen van liefde en alles wat schuurt” laat zich niet lezen als een betoog of een analyse, maar als een gedicht of als een gebed. Niet alleen wat hij zegt, maar ook hoe hij zich theologisch uitspreekt is anders dan de meeste theologen doen. Met vragen en twijfels, met ervaringen en gedachten, en vooral met verhalen. Hij bouwt geen luchtdicht theologisch kasteel, maar meer een hutje waar het licht invalt. En al doende stimuleert hij de lezer tot eigen reflecties en nieuwe geloofservaringen in het eigen bouwsel van verhalen over leven en geloven.

Een boek dat uitnodigt om eigen levenservaring met geloof te verbinden, eigen verhalen te delen met anderen, niet als uitwisseling van standpunten maar als begin echte ontmoeting.

Het lijkt me fijn om dat samen te proberen. We doen dat door maandelijks een hoofdstuk te lezen en er ieder voor zich eigen reflecties bij te schrijven en een enkele vraag te beantwoorden. Dat delen we per mail met elkaar. Vervolgens hebben we contact in levende lijve of digitaal, in overleg met de deelnemers.
De eerste avond is op dinsdag 27 oktober en begint om 20.00 uur. Al naar gelang de Corona-richtlijnen en in overleg met de deelnemers wordt de bijeenkomst in levende lijve of digitaal gehouden.

Het is wenselijk het boek aan te schaffen. Opgave voor 22 oktober bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.