Beste gemeenteleden,

We zijn blij u te kunnen meedelen dat vanaf zondag 5 juli ons kerkgebouw weer voorzichtig geopend kan worden. U bent dan weer welkom om in de kerk deel te nemen aan de dienst. Omdat er nog allerlei landelijke regels gelden, zijn er wel wat spelregels die we hierbij uitleggen.

Om voldoende afstand (1,5 meter) tussen mensen uit verschillende huishoudens te kunnen houden, mogen per dienst maximaal 50 kerkgangers deelnemen. Met predikant en anderen die aan de dienst mee werken, zijn er dan maximaal 60 mensen in de kerkzaal.

Aanmelding verplicht, zie details onder Lees meer.

Dat gaan we als volgt doen:
• De eerste letter van uw achternaam bepaalt voor welke zondag u uitgenodigd bent.
• Als er meerdere achternamen in één huishouden/gezin zijn, mag u zelf kiezen welke letter u gebruikt. Zolang u maar één letter aanhoudt.
• Hieronder ziet u voor welke zondagen u uitgenodigd wordt.
• Als u besluit naar de dienst te willen komen, meldt u dat van te voren. U doet dat door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Ineke Visscher te bellen op 030-6044476. Zowel mailen als bellen kan uitsluitend van maandag tot en met woensdag, vóór de bewuste zondag. U geeft dan uw naam, het aantal personen en uw telefoonnummer. Deze gegevens worden ook genoteerd voor eventueel contactonderzoek door GGD.
Als u bij de kerk aan komt gaat het als volgt:
• U kunt alleen naar binnen via het hek bij het Geinlicht / fietsenstalling.
• Daar zal u gevraagd worden naar uw gezondheid. Dat is een verplichting die we hebben.
• U gaat via de zijkant van de kerk naar binnen en neemt uw jas mee.
• Bij binnenkomst in de kerk ontsmet u uw handen.
• Uw naam wordt aangevinkt op de lijst en u krijgt een plaats toegewezen.
• Mensen uit één huishouden mogen naast elkaar zitten. Tussen de huishoudens wordt uiteraard wel afstand bewaard.
Dan nog een paar regels:
• Toiletbezoek moet zoveel mogelijk voorkomen worden.
• Er zal door de kerkgangers niet gezongen worden. Dat klinkt vreemd, want zang is een heel belangrijk onderdeel van de eredienst. Maar juist samenzang is een belangrijke bron van besmetting.
• Helaas is er nog geen gezamenlijk koffie/thee drinken na de dienst en ook nog geen oppasdienst. Ook van de autodienst kan nog geen gebruik gemaakt worden.
• Neem uw eigen liedboek mee. De liedboeken in de kerk gebruiken we nog niet.
Dan zijn er ook nog reserve zondagen:
• Als er op één zondag meer dan 50 aanmeldingen zijn, dan worden mensen die geen plek aangeboden kunnen krijgen, de mogelijkheid geboden om deel te nemen op de reserve zondag.
• U vindt de reserve zondagen ook in het rooster hier onder.
De vier wekelijkse cyclus ziet er voor de komende tijd als volgt uit:
Eerste letter achternaam Zondag
A t/m J 5 juli
K t/m U 12 juli
V t/m Z 19 juli
Reserve 26 juli
A t/m J 2 augustus
K t/m U 9 augustus
V t/m Z 16 augustus
Reserve 23 augustus
A t/m J 30 augustus
K t/m U 6 september
V t/m Z 13 september
Reserve 20 september

Ook de kinderen kunnen naar hun dienst:
• De kinderdienst zal om 10:30 plaats vinden. De ene week digitaal thuis en de andere week op de jeugdzolder. De kinderen krijgen hiervoor elke week een uitnodiging. Voor opgave (om de uitnodiging wekelijks te ontvangen) en/of vragen, neem gerust contact op met Hinke Marijke Jellema via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel haar op 06 – 41503030.
• Als kinderen mee doen op de jeugdzolder en ze zijn met hun ouders mee naar de kerk, dan gaan ze vanuit de dienst in de kerkzaal naar de kinderdienst. In dat geval dus zowel opgeven bij Ineke Visscher als bij de leiding van de kinderdienst die de uitnodiging in die week heeft verstuurd.
• Als kinderen mee doen op de jeugdzolder en ze zijn niet in de kerk, dan worden ze apart opgevangen bij de ingang van het Geinlicht. In dat geval alleen opgeven bij de leiding van de kinderdienst die de uitnodiging in die week heeft verstuurd
U zult begrijpen dat deze organisatie en regels nodig zijn. We hopen dat iedereen zich – ondanks al deze regels – welkom voelt om deel te nemen aan de diensten. We zijn heel blij dat we weer mogen samen komen en we hopen dat de gemeente elkaar op deze manier weer kan ontmoeten. Ook al is dat op 1,5 meter afstand.
Aan zoveel mogelijk zaken is gedacht. Maar of alles gaat zoals bedacht, zullen we in de praktijk met elkaar moeten ervaren. Gaat er toch iets niet helemaal goed, dan hopen we op begrip. En mogelijk moeten we in de komende tijd de regels weer aanpassen.
De uitzending van de kerkdienst via kerkomroep.nl en via www.pgnn.nl/kerktv gaat uiteraard gewoon door. En via kerkomroep en de website is de dienst ook terug te zien.
Mocht u nog vragen hebben of hulp nodig hebben, maak dan gebruik van de meeleeflijn (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 200 210 33).
Namens de kerkenraad wensen we iedereen toe om weer fijne diensten te mogen mee maken in onze kerk en elkaar daar ook weer te ontmoeten.