Versie 25 maart '20
Ook onze kerk treft maatregelen als gevolg van het landelijk beleid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarbij volgen we de landelijke richtlijnen van de regering en het advies van de landelijke kerk. Het moderamen neemt telkens maatregelen die passen bij de actuele situatie.

Op dit moment betekent dat het volgende:

 • Bij de kerkdiensten zijn geen kerkgangers meer aanwezig. De kerkdiensten gaan wel door en zijn via internet te volgen op www.kerkomroep.nl en ook achteraf te beluisteren. Veel kerken doen hetzelfde en daarom is het mogelijk dat u tijdens de kerkdienst geen verbinding meer krijgt. U kunt dan altijd achteraf de dienst nog beluisteren.
 • Ook andere bijeenkomsten zijn afgelast. Dat betreft bijvoorbeeld koorrepetities. Maar ook vergaderingen. Sommige vergaderingen kunnen wel doorgaan als video vergadering via internet. Op die manier vergadert ook het moderamen samen met leden van de taakgroepen over de maatregelen met betrekking tot corona.
 • Het pastoraat vraag bijzondere aandacht in deze tijd. Het team pastoraat heeft voor de bezoekers een handreiking gemaakt om zo goed mogelijk met de gemeenteleden in contact te blijven.
 • De maatregelen van de overheid zijn verlengd tot 1 juni. Dat betekent dat de maatregelen ook in de Stille week en tijdens Pasen van kracht zijn. De diensten op Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Eerste Paasdag worden sobere vieringen die alleen via de Kerkomroep mee te beleven zijn. Voor de vespers wordt de komende week bekeken in welke vorm die worden aangeboden.
 • Deze zondag is de Dorpskerk 200 jaar in gebruik. De geplande jubileumdienst zal worden verzet naar een tijdstip later dit jaar. In de Weekinfo staat hoe we later deze maand door feestelijke versiering van de kerk op een alternatieve manier 200 jaar Dorpskerk vieren.
 • De verhuur van ruimten in het Geinlicht is gestopt.
 • De collectes tijdens de online dienst gaan op een andere manier. Ook daarover leest u meer in deze Weekinfo.
 • De sponsorloop voor de reis naar Moldavië vorige zondag 22 maart is afgelast. De voorbereidingen voor de reis zelf gaan wel door.
 • Voor uitvaartdiensten zijn aparte afspraken gemaakt.
 • De gemeenteavond gepland op 3 juni wordt uitgesteld. Na de zomer wordt een nieuwe datum gepland.
 • Actuele berichten zijn te vinden in de Weekinfo en de website. Sinds deze week is er ook een Facebook pagina van onze gemeente. U vindt die onder de naam Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord.
 • Op de website en de Facebook pagina vindt u ook de blog van Inge Hoek in de periode dat we als gemeente met gepaste afstand toch dicht bij elkaar willen blijven staan.

 

Als een teken van hoop en troost luiden we drie woensdagen achtereen tussen 19.00 en 19.15 uur de klokken. De derde keer is woensdag 1 april. We doen daarbij mee met het initiatief van de Raad van Kerken van Nederland.

Hartelijk groet namens het moderamen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).