Bij ons in de Biblebelt Sjaak Verboom.width 340In de zomermaanden is er in het Catharijneconvent de tentoonstelling “Bij ons in de Biblebelt” te zien. De “Biblebelt” loopt dwars door Nederland, van Zeeland tot Overijssel. De tentoonstelling de “Biblebelt” geeft een beeld van de leefwereld en de geschiedenis van de bevindelijke gereformeerden.

Wij nodigen u uit om op zondagmiddag 1 september mee te gaan naar deze prachtige tentoonstelling in het Catharijneconvent en het zomerconcert in de museumtuin.

Bij ons in de “Biblebelt" toont ook de worstelingen van bewoners. Hoe bij voorbeeld omgaan met het internet en maatschappelijke ontwikkelingen als homo-emancipatie. Kun je als getrouwde vrouw werken? Aan de hand van films, interviews, objecten uit het dagelijkse leven, de geschriften waarop de orthodoxe levensstijl is gebaseerd maar ook fotografie en kunst is het mogelijk de hedendaagse “Biblebelt”-bewoner te ontmoeten. Een uitgelezen kans om deze unieke en diverse groep te leren kennen. Verder is in de zomermaanden in de tuin van het museum een gratis concert.

Wij verzamelen op 1 september om 12.30 uur bij de Bron en gaan dan met bus 74 naar Utrecht. Informatie en opgave voor deelname bij Addy Vroegindeweij,
tel. 6046130 of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.