Zoeken naar God.“Op punten ben ik het met atheïsten eens, vaak op bijna ieder punt – behalve in hun geloof dat God niet bestaat”

Zo begint het boek “Geduld met God” van Tomas Halik. Tomas Halik (1948) is een Tsjechische theoloog, filosoof en psycholoog.

Hij tracht een brug te slaan tussen scepsis en geloof, tussen onze seculiere cultuur en Christelijke zingeving.

Hij neemt zijn uitgangspunt in de twijfel. Niet om die te overwinnen, maar om daarin Gods omgang met de mens te ontdekken. Het verhaal over de ontmoeting van Jezus met Zacheüs loopt als een rode draad door het boek. Halik ziet in Zacheüs een outsider, de individualist die graag afstand houdt, een Bijbelse figuur die symbool staat voor onze tijdgeest en haar verhouding tot geloof. In zijn boek “Geduld met God” voert hij via Zacheüs een oprecht en gelovig gesprek met onze geseculariseerde cultuur.

Het is geen gemakkelijk boek om te lezen. Je moet er de tijd voor nemen. Je moet er geduld (!) voor op willen brengen. Maar dan kun je wel proeven van theologie die nieuwe gedachten aanreikt over geloven in de tijd en wereld van nu. Reden genoeg om er tijd voor te nemen en samen over in gesprek te gaan deze zomer.

Data: dinsdag 23 juli, 6 augustus en 20 augustus, om 14.30 uur in het Geinlicht.

Opgave bij Jetty Haalboom: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Boek: Tomas Halik, Geduld met God, Twijfel als brug tussen geloven en niet-geloven,

ISBN: 978 90 239 2766 2