Op Hemelvaartsdag gaan we naar het Museum Volkenkunde in Leiden: een museum over mensen. Wereldwijd staan mensen voor dezelfde levensvragen. De antwoorden die zij daarop geven, verschillen en zijn vaak cultureel bepaald.

Verzamelen op 30 mei om 11.00 uur bij De Bron waarna we met bus 74 naar Utrecht CS gaan. Vandaar gaan we met de trein naar Leiden. Het Museum Volkenkunde is circa 5 minuten lopen van het station. Toegang is gratis met een museumjaarkaart. Informatie en opgave voor deelname bij Addy Vroegindeweij, tel. 6046130 of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat ons verbindt zijn universele menselijke emoties. De objecten in het museum vertellen stuk voor stuk een menselijk verhaal. Verhalen over liefhebben, rouwen, vieren, versieren of vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. Een wandeling door het museum opent je blik op de wereld. Van Bali tot Guatemala, van Oceanie tot de Noordpoolgebieden en van Mekka tot Djenne. In Museum Volkenkunde ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens.