Boek Liberaal ChristendomLiberaal christendom is een ruimdenkende, vrijmoedige, niet-dogmatische vorm van christendom die midden in de moderne samenleving staat.

Daar is een prachtig boek over verschenen van elf theologen uit de protestantse traditie: ‘Liberaal christendom: ervaren, doen, denken’. Het boek laat zien hoe we vandaag de dag van God kunnen spreken, met de Bijbel kunnen omgaan en vanuit christelijke inspiratie kunnen leven.

In drie avonden bespreken we hieruit enkele hoofdstukken, onder leiding van ds. Hester de Rivecourt.

De avonden zijn uitdrukkelijk bedoeld ter inspiratie van - en om ruimte te geven aan - mensen die zich tot een liberale manier van geloven aangetrokken voelen en daar in alle openheid met elkaar over willen spreken.

Waar en wanneer?

In het Geinlicht, Nedereindse weg 1

Van 19.30-21.00 uur

op deze woensdagavonden:

- 16 januari

- 30 januari (dit was eerst een andere datum)

- 6 maart

 

Wilt u meedoen?

Opgave graag vóór maandag 7 januari 2019

bij ds. Hester de Rivecourt: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 030-6022906

Het is aan te bevelen om voor de eerste bijeenkomst het eerste hoofdstuk te lezen. De volgende bijeenkomst is enkele weken later zodat er ruim de tijd is om het dan te bespreken hoofdstuk te lezen.

Als er behoefte is om hierna verder te gaan kunnen we afspreken om ook andere hoofdstukken in vervolgbijeenkomsten te bespreken.

Liberaal christendom. Ervaren, doen, denken. Rick Benjamins, Jan Offringa, Wouter Slob (red.)

Uitgeverij Skandalon 2016, derde druk.

‘Smakelijke kost voor de reflectieve christen. […] Het boek is tot de nok toe gevuld met zinnige vragen en overwegingen over het geloof.’

Dagblad Trouw ****

‘Dit boek schetst de contouren van een liberale theologie. Wars van conservatisme en secularisme gaan de schrijvers met de lezer het gesprek aan over religie en geloof. In korte, stevige teksten raken zij daarbij ook heikele kwesties. Elk hoofdstuk is bovendien goed te gebruiken als inleiding bij groepsgesprekken. Je proeft de denkkracht die in elk van de thema’s is geïnvesteerd.’

Mechteld Jansen, rector Protestantse Theologische Universiteit