A  Festival of Nine Lessons and Carols is een dienst die traditioneel rond Kerst plaatsvindt. In deze viering wordt het verhaal van de zondeval, de belofte van de Messias en de geboorte van Jezus verteld aan de hand van negen korte lezingen, afgewisseld met het zingen van carols, hymnen en koormuziek. Naast Singing Source wordt meegewerkt door Gert-Jan Scherff (piano), Tjitske Kwakkel-Homma (altviool), Diane Tweedlie (sopraan) en Arno van Leeuwen (orgel). Dit alles onder leiding van Henny Korevaar (dirigent Singing Source).
Tijd: Op 16 december om 16:00 in de Dorpskerk, Nedereindseweg 1-3 Nieuwegein. Er is een collecte ter bestrijding van de onkosten.

De eerste liturgie van Nine Lessons and Carols is in 1880 samengesteld door Edward Benson, bisschop van Truro ( Cornwall). Al snel namen andere kerken dit over en bewerkten de liturgie voor eigen gebruik.
Het wordt een dienst voor jong en oud waarin heel veel samenzang, wisselzang en koorzang, naast de negen korte lezingen, centraal staat. Daarom nodigen wij u of jou van harte uit om deze middag met ons mee te vieren.