Op zondagmiddag 28 oktober organiseert de taakgroep V&T een bezoek aan de tentoonstelling Relieken in het Catharijneconvent. Een reliek is een tastbaar overblijfsel dat herinnert aan en verbindt met een persoon, plek of gebeurtenis.

Binnen het christendom, het boeddhisme, het Jodendom en de islam kunnen relieken restanten zijn van een persoon die een voorbeeld stellend leven leidde. Maar ook voorwerpen die mensen dichter bij hun voorouders, belangrijke staatshoofden, historische helden, idolen en andere rolmodellen brengen, zijn al eeuwenlang populair.

Het museum brengt al deze aspecten samen in deze unieke tentoonstelling. Zo is bijvoorbeeld te zien een reliekhouder met een splinter van de doornenkroon, zand en stenen uit het Heilige Land, een huisaltaar met een haar van Diego Maradona, zem-zem water uit Mekka tot aan bodhiblaadjes afkomstig van de plaats waar Boeddha tot verlichting kwam. Om 14.00 uur wonen we een lezing bij over een onderwerp van de tentoonstelling.

We verzamelen om 13.00 uur bij De Bron en vertrekken dan met bus 74 naar Utrecht. Informatie en opgave voor deelname bij:  Addy Vroegindeweij, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 604613