poster walkofpeaceOp de laatste zaterdag van de vredesweek vindt er in Nieuwegein een vredeswandeling plaats.

Route Noord start vanuit het Geinlicht om 14:00 (inloop vanaf 13:30) en is 5km lang. Route Zuid start om 13:00 (inloop vanaf 12:50) in de Rank aan de lupinestraat 11 en is 7,5 km lang. Beide routes komen in het centrum bij elkaar en wandelen daarna gezamenlijk naar het eindpunt bij Moskee Sirat (betekent: de brug), waar we om 17:00 zullen aankomen.

De wandeling biedt de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en van gedachten te wisselen over vrede.

Aan de wandeling doen diverse organisaties uit Nieuwegein mee. PKN Nieuwegein Noord, Nieuwegein Zuid, PKN Hervormd Vreeswijk, de katholieke parochies, evangelische gemeente de Bazuin, het apostolisch genootschap, het leger des heils, moskee Sirat, Movactor, gemeente Nieuwegein, Cross-culture en anderen.

Volg het laatste nieuws op https://www.facebook.com/walkofpeacenieuwegein/ of vraag het aan René Zubcevic (030-6033654)

Het thema van de Vredesweek is dit jaar Generaties Voor Vrede. David van Reybrouck en Thomas d'Ansembourg hebben een zeer aanbevelenswaardig boek geschreven: Vrede kun je leren. Vrede, betogen zij, is een keuze. Je kunt er voor kiezen niet meer terug te slaan. Je kan je voorbereiden op een oorlog, maar hoe train je je in vrede? Het is een vaardigheid, een levensstijl. Hoe kom je van oorlog en de herinnering aan oorlog af?