Pax Walk Of PeaceOp zaterdagmiddag 22 september zal een “Walk of Peace” worden georganiseerd in Nieuwegein. Deze vredeswandeling vindt in meerdere gemeenten plaats en is bedacht door de vredesorganisatie Pax. In Nieuwegein werken diverse geloofsgemeenschappen en interculturele maatschappelijke organisaties samen om deze middag te organiseren.

Wat houdt de wandeling in? Het is de bedoeling om met mensen van verschillende achtergronden samen op te trekken en elkaar wandelend een beetje te leren kennen. Het gaat niet om sightseeing maar om ontmoeting en het verbreden van je horizon. Vanuit twee startpunten wandelen we langs een aantal plekken waar we wat meer te zien en te horen krijgen van wat er allemaal in Nieuwegein gebeurt. De twee groepen komen samen in het centrum bij de Emmauskerk en lopen dan samen naar het eindpunt bij de moskee Sirat.

Details zullen nog volgen, maar de datum ligt in elk geval al vast, dus zet deze in de agenda. In de weekinfo van de eerste zondagen in September zullen we u verder informeren.