Met elkaar in gesprek over een groot onderwerp: ‘het lijden’. Dit doen we aan de hand van het boek “Lijden en volhouden” waarin het vanuit verschillende invalshoeken belicht wordt. De volgende bijeenkomst is op maandag 16 oktober 2017 om 20.00 uur in ‘t Geinlicht, Nedereindse weg 1.
Opgave bij ds. Inge Hoek: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 030-6042655

Het boek “Lijden en volhouden” is voor een breed publiek geschreven. Er komen vragen aan de orde als: Wat is eigenlijk lijden? Gingen mensen vroeger er anders mee om? Wanneer spreek je van ‘voltooid leven’? Of bestaat dat niet? En is het lijden ook ergens goed voor? Is er levenskunst die het mogelijk maakt om het in lijden vol te houden? Wat zegt de Bijbel? Auteurs uit verschillende wetenschappen komen aan het woord. Allen schrijven vanuit christelijke inspiratie.

Lijden en volhouden is een toegankelijk boek met gevarieerde informatie. Voor alle belangstellenden interessant, maar zeker ook voor mensen die beroepshalve of als vrijwilliger met vragen rondom lijden te maken hebben: mensen die werken in de zorg, in maatschappelijk werk.

In de eerste bijeenkomst op 18 september is kennis met elkaar gemaakt en met het boek “Lijden en volhouden”. Tijdens die bijeenkomst zijn ook afspraken gemaakt over de data en de inhoud van de vervolg bijeenkomsten, passend bij de wensen van de deelnemers.